Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Ta en weekendtur til UKAS HOTELL

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 18. mars , 2017 kl. 17:00

En riktig god lørdag, helg og klart for UKAS HOTELL igjen. Dette er et hotell som er spesielt enten med sin beliggenhet, historie, luksuritet, berømte gjester, arkitetktur eller noe annet som gjør det helt spesielt. Bli med til Polen og Poznan idag.

Blow Up Hall 50 50, Poznan, Polen.

Hotellet kaller seg selv for et interaktivt kunstverk. Detaljene inkluderer at romnøkkelen er en iPhone (for de totalt 22 rommene) som ved bruk av lokasjonsteknologi forteller deg hvilket rom du har (hotellet har for øvrig ei heller en tradisjonell resepsjon).

Kilde: Alt om reiser

Litt om byen hvor dagens hotell ligger. Det fascinerende med Poznan er at byen er så polsk. Det vil si at den er ikke blitt trampet ned av turisme, men er faktisk akkurat slik en forestiller seg det virkelige Polen. Forfalne betongbygninger med politiske skriblerier finnes overalt, men det er også nettopp dette som gjør Poznan så fengslende.

 

Poznan er, med sine 500.000 innbyggere, den femte største byen i Polen. Den ligger nord-vest i landet, omtrent to timer med bil over grensa fra Tyskland og er med dette blitt en viktig handelsforbindelse mellom de to landene. Industri og handel er det Poznan er mest kjent for. Allerede fra 1800-tallet var industriarbeid imperativt for den økonomiske virksomheten; noen av de eldste og best kjente fabrikkene ble dannet på den tiden. Jernbanefabrikken Hipolit Cegielski holder til i Poznan, og er en av byens kjennemerker. Handel har også lenge vært viktig for å opprettholde økonomisk vekst i landet, og mange vesteuropeiske organisasjoner og selskaper startet sine forretningstiltak i Polen i nettopp Poznan.

I nyere tid har også universiteter og høyskoler gjort sitt for økonomien i byen. Det er hele 50.000 studenter i Poznan fordelt på flere prestisjetunge institusjoner. Det kjente universitetet Adam Mickiewicz University (forkortes AMU) er et av de mest anerkjente og populære i hele landet. Andre universiteter inkluderer Poznan University of Technology og Poznan University of Medical Sciences, samt at det er flere skoler for musikk, økonomi, humanitære fag osv.

Polen ligger i en sone som er litt uberegnelig med tanke på klima og værforhold. En kortvarig regnbyge eller et kraftig regnskur er derfor ikke til å bli overrasket over, uansett når på året det er. Stort sett er det likevel fint om sommeren, med en gjennomsnittstemperatur på 17 grader i juli. Vintrene er stort sett kalde med minusgrader både dag og natt. Januar er den kaldeste måneden.

Som sagt er Poznan relativt fri for turisme. De fleste velger byer som Warszawa og Krakow fremfor Poznan fordi det er lettere å komme seg dit via fly. Men det at Poznan er litt vanskeligere å oppsøke (selv om stadig flere flyselskaper oppretter ruter til og fra byen) gjør den desto mer interessant. Det anbefales å besøke byen før de store turistmassene får øynene opp for hva Polen har å tilby.

Poznan er en herlig by å tilbringe tid i. Byen har alt det man ønsker seg av underholdning i form av museer, teatre, kinoer, parker og zoologiske hager. Poznan er faktisk hjemmet til den eldste dyrehagen i Polen. Foruten dette finnes det i byen en hel del spennende drikke- og spisesteder. Det fine med Polen er at prisene er så innmari hyggelige for oss som kommer fra Norge. En full middag inkludert drikke får man for snaue 40 kroner i Polen. Det meste er så billig i forhold til størrelsen på nordmenns lommebøker, at man kan spise og drikke kongelig uten å tenke på de store finansielle konsekvenser. Maten i seg selv er også god, og man får skikkelig svære og mektige porsjoner. Restaurantkjeden Sphinx kan anbefales, her selges god mat til en rimelig penge. Og servicen er usedvanlig bra. Gi gjerne litt tips for å se hvor glad en polakk blir for noen euro ekstra i lommen.

Overnatting er også billig hvis man finner de rette hotellene. Går man derimot for de store, internasjonale og anerkjente hotellkjedene, vil prisene ofte bli nesten opp mot norske. Offentlig transport er kanskje ikke det mest pålitelige i Polen, så det kan være lurt å ty til drosje. Konklusjonen man kan trekke om Poznan er at det er en typisk polsk by med et svært vennlig folkeslag som tar imot turister med et smil. Billig mat og overnatting, og attraksjoner er det nok av, selv om det faktisk er byen i seg selv som er den store severdigheten.

Kilde: Alt om reiser

 Til Poznan kommer man seg greit med fly fra kr rundt 450,- kr t/r. Wizz air flyr direkte fra Oslo.

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Dagens og UKAS HOTELL er da Blow Up Hall 50 50 som ligger ved ​​Stary Browar, butikk-, kunst- og kontorsenteret i sentrum av Poznań. Hotellet har luksuriøse rom med toppmoderne design og høyteknologiske fasiliteter. Rommene har klimaanlegg og en iPhone som fungerer som både romnøkkel og hjelpemiddel for kommunikasjon med hotellpersonalet. Alle rommene er individuelt innredet, og har LCD-TV med satellittkanaler og stort bad med nødvendige fasiliteter.

Restauranten på Blow Up Hall 5050 spesialiserer seg på polske retter med moderne vri. På baren Susznia kan du slappe av med en cocktail eller annen drikke. Romservice og frokost er tilgjengelig. Hotel Blow Up Hall 5050 har døgnåpen resepsjon og tilbyr massasjer og dampbad. Hotellets fellesområder er dekorert med kjente kunstverk.

Blow Up Hall ligger kun 5 minutters gange fra hovedtorget i Poznańs gamleby og en 10-minutters kjøretur fra Poznań Główny jernbanestasjon. Bydelen Stare Miasto passer utmerket for deg som er interessert i museer, god mat og god stemning.

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Trivago for best pris, der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.