Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Hilsner fra Östersund

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 20. mars , 2017 kl. 17:26

Heisann og god mandag! Her er det litt vinterferiemodus, så blir ingen stor reiseblogg denne uken, men jeg titter innom her og oppdaterer Dere litt. Jeg har en uke vinterferie nå, og da går turen til Åre. Har delt opp turen litt, og kjørt en liten omvei, så hadde to netter i Funäsdalen og traff på noen gode venner som bor der. Videre gikk turen til Östersund der vi er nå, en overnatting her.

Östersund er så absolutt ikke Sveriges vakreste by, men likevel en koselig liten by. Litt om byen.

Östersund er en by i Jämtlands län i landskapet Jämtland i Sverige. Östersund er administrasjonssenter for både Östersund kommune og Jämtlands län, og den er Jämtlands eneste by. I 2010 hadde tettstedet Östersund 44 327 innbyggere, hvorav 43 759 i Östersund kommune og 568 i Krokom kommune.

Byen ble grunnlagt i 1786 av Gustav III. Fra Östersund går det tog vestover til Storlien, som fortsetter over riksgrensa til Meråker, og østover til Ånge og Sundsvall, og videre til Stockholm. Östersund var tidligere et jernbaneknutepunkt, der det også gikk tog til Kristinehamn og Gällivare, men etter at strekningen Mora-Gällivare ble nedlagt for persontrafikk, trafikkeres denne strekningen kun av turisttog. Europavei 14 og Europavei 45 går begge gjennom Östersund. Byens flyplass ligger på Frösön.

Mittuniversitetet har sin største avdeling i Östersund. Byen har ellers flere komponentprodusenter for verkstedsindustrien, og hadde tidligere også en militærforlegning.

For min del så var det naturlige valget å ta bilen og kjøre hit. Et annet alternativ er tog, via Trondheim eller Stockholm. Er som skrevet over en flyplass her, så mulighet med fly hit, da flyr man via Stockholm. Priser fra rundt kr 2.000,- t/r.

 

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Som dagens anbefaling til overnatting blir det hotellet jeg bor på denne gangen, Clarion Grand Hotel.  Hotellet ligger 350 meter fra togstasjonen Östersund Västra, og tilbyr gratis Wi-Fi, kostnadsfri adgang til bassenget og badstuen samt rom med moderne innredning.

Rommene på Clarion Hotel Grand Östersund har flatskjerm-TV, skrivebord og sittehjørne. Restauranten Kitchen & Table av den anerkjente svenske kokken Marcus Samuelsson kombinerer de beste skandinaviske råvarene med Manhattans unike blanding av internasjonale smaker. Lobbybaren serverer cocktailer, vin, lokalt øl og et utvalg av snacks.

Er du av den aktive typen kan du ta deg en økt på treningssenteret eller leie sykkel på stedet. Personalet på Clarion kan anbefale en rekke restauranter, kafeer og butikker i gangavstand fra hotellet. Hotellet ligger ved Stortorget i Östersund, 400 meter fra Storsjön.

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Trivago for best pris,der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.