Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Pilegrimsreise til Spania

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 16. april , 2017 kl. 17:00

God søndag og en riktig god påske til de som feirer den. Påsken blir brukt på mange vis, noen slapper av hjemme, -kanskje de fleste, noen er på hytta, noen har reist til sydligere strøk. For min egen del så er det hjemme i påsken. Begynte på fredag å skrive om destinasjoner som har tilknytning til påsken. Skrev da om Jerusalem. Idag fortsetter jeg med et annet piligrimsmål. Har skrevet litt om dette reisemålet før, men passer å ta det opp igjen idag, vi drar til Spania og Santiago de Compostela.

Santiago de Compostela

Hit valfarter mange pilgrimmer hvert eneste år. Dette er byen hvor manmener graven til apostelen Jakob skal befinne seg. Jakob ble henrettet i Jerusalem i år 44. Deretter skal levningne hans ha blitt tatt med til Santiago de Compostela og begravd. Graven ble oppdaget allerede i år 813. og har i ettertid blitt en av de viktige pilgrimsreisene for kristne.

Graven befinner seg under katedralen som befinner seg i byen. Dette skyldes at levningene etter Jakob skulle ha blitt gravlagt, utfra folketroen, på et sted en gjeter så en stjerne. På dette stedet ble det bygget en kirke, som deretter er erstattet med katedralen. I tillegg til det religiøse aspektet ved å dra dit kan en også få se en kulturarv. Dette da byen og pilgrimsveien dit står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Navnet «Compostela» mener man kommer av det latinske campus stellae – «stjernens egn», og Santiago de Compostela blir slik «St. Jakob i Stjernens Egn». Apostelens levninger ble etter folketroen begravet der en gjeter hadde sett en stjerne, og en kirke ble etter hvert bygget over graven. Senere ble denne kirken erstattet med Santiago de Compostela-katedralen som står i dag (påbegynt sent på 1000-tallet).

Compostela har i dag i overkant av 90 000 innbyggere. Byen har også et universitet, og var Europeisk kulturhovedstad i 2000.

Fly til Santiago de Compostela får man fra ca kr 1.900,- t/r da jeg sjekket idag, dette er da med en mellomlanding i Munchen med Lufthansa.

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Dagens anbefaling til overnatting blir et flott 5-stjerners hotell til en god pris. Hotel Hesperia Finisterre ligger 12 minutters gange fra stranden. Dette eksklusive hotellet ligger i A Coruña sentrum, kun få meter fra kongresspalasset.

Her tilbys du gratis Wi-Fi og kostnadsfri adgang til hotellets sportskompleks med 3 bassenger, treningsstudioer og badstuer. Hotellet har flott utsikt over sjøen og havnen, og tilbyr utmerkede fritidsfasiliteter. Alle de moderne rommene er velutstyrte, og har flott utsikt.

De har eget bad med boblebad. Hesperia Finisterres 3 utendørsbassenger er oppvarmet året rundt. Sports- og fritidskomplekset har 2 treningsstudioer samt flere badstuer og massasjerom. På stedet finner du dessuten tennisbaner.

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Trivago for best pris, der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.