Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Påske i Roma

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 17. april , 2017 kl. 17:00

En god mandag. Her har det vært påsketema den siste tiden, og de aller siste dager er det reisemål som har spesiell tilknytning til påsken. Har sett på Jerusalem, Santiago de Compostela og idag går turen til Roma, dette er jo hovedsete til Paven og dermed en speseill tilknytning til påsken også. Det blir nok for sent å reise til årets påske i Roma, men kanskje noe å tenkte på til neste år.

Under påska er det mange som kjøper flybilletter å besøker en storby i Europa. Roma er absolutt et godt valg, ettersom temperaturene pleier å være fine, og her er det mye å få med seg av severdigheter og aktiviteter. Og ikke minst, man har muligheten til å se paven selv!

Det første som kan være greit å vite om påsken i Roma er at som i de fleste andre storbyer i Europa har butikker stort sett stengt på første påskedag og på andre påskedag. Dette gjelder også museer og mange restauranter, men det finnes noen få unntak, så om du finner dem, er det bare å nyte et godt måltid der!

På langfredag er det messe som paven selv holder i St. Peterskirken. Denne starter 17.00 og så er det forskjellige arrangementer utover kvelder, blant annet veien til korset som starter 21.15 og det er 14 stopp underveis der paven minnes de Jesu vandring til korset. Selvom man ikke er så religiøs av seg er det absolutt en opplevelse å få dette med seg.

Om du bare ønsker å besøke en restaurant eller lignende er det veldig viktig å booke bord på forhånd, ettersom det ikke alltid er så lett å finne ledige bord, i allefall ikke hvis man har litt krav til stedet man skal spise.

Hvis du ønsker å besøke museer eller gallerier eller severdigheter er det lurt å sjekke opp om det stedet du er interessert i har åpent når du ønsker å besøke det, bare for å være på den sikre siden.

Noen kule påskeprogrammer i Roma

Besøk Vatikanet

Hvis du først har lagt turen til Roma i påsken må du definitivt besøke Vatikanet, og med det mener vi kombinasjonen av St. Peterskirken, det Sikstinske kapell og Vatikan museet. Men, ettersom det er en enorm pågang av mennesker under denne perioden er det en stor fordel å ha booket slike aktiviteter på forhånd, så sparer du timer av venting og energi. Dette kan du i så tilfelle gjøre på siden nedenfor.
Dropp køen: Besøk Vatikanet!

Elvecruise

Det har lenge vært vanskelig med elvecruise i Roma, men nå begynner det å bli gitt tillatelse til elvecruise på Tiberen igjen. Det er ikke alltid disse starter så tidlig som i påsken, men du kan besøke vår side for elvecruise der du finner mer informasjon om dette skulle høres interessant ut. Om det ikke er mulig med elvecruise i påsken når du planlegger turen til Roma kan du selvfølgelig gjøre mye annet gøy i stedet, for eksempel kan du bli med på en mattur til fots i Roma, eller så kan du bli med på kokkekurs der du lager å lage autentisk italiensk mat. Hva er vel mer spennende enn det?

Da er det bare å ønske deg en god påske og god reise til Roma!

Da jeg sjekket pris idag fikk jeg fra kr 600,- t/r. Flere flyselskap flyr direkte til Roma; Vueling, Iberia, Norwegian og SAS.

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Dagens anbefaling til overnatting blir et flott 5-stjerners hotell som vil gjøre oppholdet i Roma ekstra minneverdig. Trevi Palace Luxury Apartments med sine elegante luksusrommene og -suitene ligger kun 50 meter fra Trevifontenen i Roma, i en byvilla fra 1700-tallet. Alle rommene og suitene har parkett, kostnadsfri Wi-Fi og LCD-TV med satellittkanaler.

Trevi Palace Luxury Apartments har en sentral beliggenhet i historiske Roma. Du finner Quirinalet 280 meter unna, mens Pantheon ligger en 8-minutters spasertur unna. Rommene på Trevi Palace har moderne innredning og designbad. Noen av suitene kan skilte med egen terrasse med utendørs boblebad. I velværeområdet på stedet finner du tyrkisk bad og badstue. Hver dag kan du nyte en rikholdig amerikansk frokost med egg, bacon og nybakte bakverk.

Du finner restauranter, barer og kafeer i de omliggende gatene. Trevi passer utmerket for deg som er interessert i byvandringer, sightseeing og god mat. Dette er våre gjesters favorittområde i Roma, ifølge uavhengige gjesteomtaler. Dette området passer utmerket for shopping! Her finner du blant annet disse butikkene: Rolex, H&M, Zara, Nike, Gucci.

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Trivago for best pris, der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.