Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Noen øyfavoritter i Middelhavet

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 18. april , 2017 kl. 17:00

En riktig god dag til Dere alle. Da har hverdagen kommet igjen og noen dager med fri, kos og avslapping over. Godt med noen slike dager, men også godt å komme igang med hverdagen også. Her vil jeg starte med å se på feriedestinasjoner for sommeren, mange har nok planlagt hvor sommerferien skal være, andre har nok ikke bestemt seg enda. Har en liste over 10 øyfavoritter som ligger i Middelhavet. Noen av de har jeg så vidt skrevet om før, andre er nye her på min side. Idag går ferden til Hellas og en liten øy der, bli med til Samothrake.

Utenfor masseturismen
1
Rafting, trekking og begeistring. Samothrake har sannsynligvis en høyere adrenalinfaktor enn noen annen gresk øy. Ikke så rart, for den har et stort fjellmassiv mellom hav og himmel. Dessuten ligger den så langt ute fra fastlandet at masseturismen ennå ikke har funnet fram hit. Men det har greske hippies og kule teknofestivaler. Samothrake har også en myk side, med varme kilder, fossefall og lokalprodusert mat. I nord er det skimrende tepper av kastanjetrær, og eiken her føles som om de er like gamle som Sanctuary of the Great Gods – tilbake til antikken, den gang det ble utført gåtefulle ritualer.

Beste landsby: Den vakre Hora (Chora) er hugget rett ut av fjellet. Nyt en ildfull ouzo og mezedes 1900 og rund av med sjokoladekaken tarred feathers hos O Lefkos Pyrgos.
Beste strand:
Vatos på sørkysten byr på krystallklart vann og en badevennlige kløft.
Kombiner med:
Naboøya Thassos eller fastlandets Evrosdelta og Dadida – to av Europas heftigste nasjonalparker.
Reisen dit:
Ferge fra Alexandroupolis.
Gå ikke glipp av!
Et bad i de naturlige kulpene ved fossefallene i Fonias.
Glem det!
Den kjedelige havnebyen Kamariotissa. Bo heller i Loutra (Therma) som har livlige tavernaer og kafeer.

Kilde: Vagabond Reisemagasin

Samothraki er en gresk øy i nordlige Egeerhavet. Samothraki betyr «trakiske Samos». Den er en kommune innenfor den regionale enheten Evros i Trakia. Øya er 17 km lang og har et areal 178 km², og per 2011 hadde den 2 859 innbyggere. Hovednæringene er fiske og turisme. Ressurser på øya er blant annet granitt og basalt. Samothraki er en av de mest kuperte og kuperte av samtlige greske øyer, og hvor fjellet Fengari (som betyr «måne») strekker seg til 1 611 meter.

Et av de meste kjente stedene på øya er helligdommen til de store guder, gresk Hieron ton Megalon Theon. Den mest berømte kunstgjenstanden herfra er en 2,5 meter høy marmorstatue av Nike, seiersgudinnen i gresk mytologi. I dag er statuen kjent som «Nike fra Samothrake», datert til tiden rundt 190 f.Kr. Den ble oppdaget i småbiter på øya i 1863 av den franske arkeologen Charles Champoiseau, og er dag, uten hode, utstilt i museet Louvre i Paris. Andre steder av interesse er ruinene av et genuesisk festning, den maleriske Khora (gamlebyen) og flere fosser.

Til Samothrake kommer man med å ta fly til Alexandroupolis. Hit kommer man seg med en mellomlanding i 2 mellomlandinger, 1 mellomlanding i Athen. Fra Alexandroupolis tar man ferje til Samothrake. Pris på fly ligger på rundt kr 2.000,- t/r.

 

 

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Dagens anbefaling til overnatting blir et bra og rimelig hotell på øya. Samothraki Village som ligger i Palaiopolis, og tilbyr rom og suiter med kostnadsfri Wi-Fi, basseng og separate barnebassenger med utsikt over Det thrakiske havet. Havnen i Kamariotissa ligger 6 kilometer unna.

Alle rommene og suitene har en egen balkong med sjøutsikt, smakfull innredning, klimaanlegg, LCD-TV og minibar. Du finner badeprodukter og hårføner på badet, og noen av boenhetene har et boblebad. En tradisjonell frokostbuffé med blant annet hjemmelaget paier og syltetøy serveres om morgenen.

Du kan nyte fersk juice, annen drikke og cocktailer fra baren enten foran peisen i innendørssalongen eller ute i hagen. Hovedbyen Samothraki ligger 4 kilometer fra komplekset. Den vakre Fonias-fossen ligger 12 kilometer unna. Avgiftsfri parkering er tilgjengelig på Samothraki Village.

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Trivago for best pris, der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.