Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Idag går turen til Ischia i Italia

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet onsdag 19. april , 2017 kl. 17:00

God dag til Dere alle! Her er tema i disse dager øyer i Middelhavet som kan være vel verdt et besøk i sommer. Mange har nok allerede planlagt sommeren, men for de som ikke har det kan det komme noen tips for sommerferien. Ser på noen av det mest spnnende av øyene i Middelhavet, idag går turen til Italia og øya Ischia.

Ischia, Italia


En undervurdert øy

Ischia er en større og mer jordnær versjon av den mer kjente naboøya Capri. Det er vanskelig å overgå Capris dramatiske landskap, men Ischia ligger ikke så langt etter. Og når det gjelder strender og prisnivå vinner Ischia definitivt kampen. Bare en brøkdel av alle sommerturistene som om som infiltrerer Capris gater reiser videre til Ischia. Det gjør Ischia velsignet rolig og opprinnelig italiensk. Selvfølgelig finner du luksus også her, men du behøver ikke reise langt fra de små tettstedene langs kysten for å føle at du er på landet.

Beste landsby: Ischia Ponte på nordsiden er en god base for å utforske øya.
Beste strand:
Maronti på sørsiden, er øyas lengste strand.
Kombiner med
En tur til det romantiske Sorrento på fastlandet eller en båttur til naboøya Procida.
Reisen dit:
Fly til Napoli, deretter ferge fra Napolis havn.
Gå ikke glipp av!
En fottur opp til øyas høyeste punkt, Eopmeo, gir lønn for strevet i form av en enestående utsikt.
Glem det!
Varme gytjebad. Ischia er kjent for sine «helsebringende» termebad, men hvem liker å ligge i kvalmende, illeluktende leirvann midt på sommeren?

Ischia er en vakker, grønn vulkanøy i havet rett utenfor Napoli: Som feriemål har den lenge vært populær blant italienere og andre turister som tiltrekkes av øyas strender, varme kilder, vakre natur og sjarmerende småbyer.

Øyas fargerike hovedstad Ischia by strekker seg fra den sirkelformede havnen Ischia Porto langs havet til bydelen Ischia Ponte som er oppkalt etter broen som leder til øyas største severdighet Castello Aragonese. Det er mange spaanlegg på Ischia, noen med hundreårige aner. Behandlingene baseres på det varme kildevannet fra øyas vulkanske kilder og den berømte mineralrike Ischia-leiren som påstås være effektiv mot alt fra revmatisme til fordøyelsesproblemer.

Vil du ut i den grønne naturen finnes det også fine turstier. Den fargerike byen Forio på vestkysten er et fint utfluktsmål. Der kan du bade, nyte småbyatmosfæren og besøke den botaniske hagen La Mortella. Den ble skapt av den britiske komponisten William Walton etter andre verdenskrig og byr på sval skygge under trærne, blomster og nydelig havutsikt.

Å komme seg til Ischia er ganske greit. Ta fly til Napoli og så ferge over til Ischia. Priser på fly til Napoli fra ca kr 1.500,- t/r da jeg sjekket idag. Her er mer info og Rutetabeller.

 

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Dagens anbefaling til overnatting blir Hotel Terme Mareblu. Dette overnattingsstedet ligger 1 minutts gange fra stranden. Mare Blu Terme ligger 200 meter fra den viktigste handlegaten i gamlebyen i Ischia og har utsikt over Castello Aragonese.

Hotellet har også eget termalbad og velværesenter. På takterrassen finner du kostnadsfrie solsenger og parasoller. Du får gratis adgang til den private stranden på et partnerhotell. Hotel Mare Blu Terme ligger i en gammel villa og har stilmøbler og elegante haller.

Alle de store rommene har flott middelhavsinnredning. Vannet i termalbadene har en konstant temperatur på 36 ° C. Spaet har tyrkisk bad, vannterapibassenger, massasjedusjer og badekar. Baren ved bassenget tilbyr deg snacks og drikkevarer hele dagen. Restauranten serverer en rikholdig frokostbuffé og lokale spesialiteter til middag.

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Trivago for best pris, der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.