Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Korcula, -en øyperle i Kroatia

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 20. april , 2017 kl. 17:00

En riktig god dag! Her er tid for å se litt nærmere på aktuelle reisemål for sommerferien. I disse dager så ser vi på noen av øyfavorittene i Middelhavet. Det er noe som fasinerer mange med å dra til en øy, her er noen forslag til øyer som kan anbefales i Middelhavet, -blir du med? Har fått hjelp fra magasinet Vagabond, og idag går turen til Kroatia.

Korcula, Kroatia

Best på Balkan?
Lange, smale Korcula har alt som kreves av en flott ferie, men går likevel litt stillere i dørene enn den Dubrovnik og de andre store feriemålene i Kroatia. Hovedstaden på øya passer godt for spaserturer. Mange av husene ble bygget allerede i middelalderen, med solide murer og trange smug. Store skoger med frodig, grønn furu følger fjellet helt ned til havet. Vannet er klart og kysten byr på både stein- og sandstrender. Her kan du bade både med eller uten klær. Øyas friske viner passer godt til fisk og skalldyr.
Beste landsby:
Lumbarda er nabo med øyas beste strender.

Beste strand: Den barnevennlige sandstranden Plaza Przina og klosterøya Badija.
Kombiner med:
Luksuriøse Dubrovnik eller kroatisk båtloffing.
Reisen dit:
Fly til Dubrovnik eller Split, deretter buss eller båt 3,5-4,5 time.
Gå ikke glipp av!
Stemningsfull utsikt fra kapellet Glavica Sv Antuna. Den ligger på en sypresskledd ås i utkanten av byen Korcula.
Glem det!
Marco Polos fødested. Turistfelle som er bygget lenge etter oppdagelsesreiserens død.


Øya Korcula, ligger litt nord for Dubrovnik, i området Dalmatia. Fra fastlandet på halvøyen Peljesac, er det kun 1270 meter over kanalen til Korcula.
Øya blir omtalt som en av verdens uoppdagede perler, men mange turister har oppdaget øya de senere årene.
Korcula blir også kalt «den grønne øy» og er den frodigste av alle øyer i Kroatia. Her finner du skoger av de vakre pinjetrærne, palmer, vinmarker, oliven og frukttrær.

Som naboøya Hvar er Korcula perfekt for alle som liker å ta livet med ro, nyte gode dager på en liten strand, spise god mat på en koselig restaurant, drikke rimelig og god lokal vin, ta sykkelturer gjennom vinmarkene og olivenlundene, eller spasere langs brulagte trange gater med idylliske steinhus fra middelalderen.

Det største tettstedet på øya, har samme navn som øya, og er en av Kroatias aller vakreste byer. Byen har ca 3000 fastboende, et tall som mangedobles av besøkende turister på sommeren. Korcula by er Marco Polos fødested, noe innbyggerene er svært stolte av. Korcula by er det beste stedet å bo for deg som er opptatt av kultur, liker et yrende liv og et godt utvalg av restauranter, cafer og barer.

Ønsker du en rolig ferie, men likevel vil ha tilgang på gode restauranter og fine strender, bør du velge å bo i Lumbarda, hvor du også kan oppleve hvordan kroatene selv lever til daglig. Lumbarda ligger kun 6 km fra Korcula by og kan by på alt man ønsker i ferien: koslige restauranter, flotte strender, vakker natur og nærhet til severdighetene i Korcula by.


Et annet flott alternativ hvis man ønsker en rolig, avslappende ferie er den lille idylliske landsbyen Racisce. Racisce ligger ca 12 kilometer vest for Korcula By, og er et perfekt utgangspunkt for sykkel og fotturer. Her finnes også noen av de vakreste strendene på øya.


Den nest største byen på øya, Vela Luka, er en havneby som ligger helt vest på øya.


Innover på øya finnes mange pittoreske landsbyer hvor det produseres vin og olivenolje.
Mellom Lumbarda og Korcula by går det mange busser daglig. Det er også bussforbindelse tvers over øya mellom Korcula by og Vela Luka, og på denne turen får du sett mye av den vakre naturen og små landsbyer.


For å komme seg til de mange små landsbyene som ligger langs sjøen rundt om på øya, må man imidlertid ha egen bil, for hit går ingen buss. Det er mulig å leie bil, scooter, sykkel eller båt på øya. I høysesong kan det være noen dagers ventetid på å få leiebil dersom man ikke har bestilt på forhånd.

De fleste strendene i Kroatia består av små-stein, men rundt Lumbarda finnes det flere langrunne sandstrender. Reiser du med små barn kan Lumbarda være det beste valget for bosted.


Rundt Korcula by er det kun et par små bukter (stein) og klipper, men tar man seg 1,5km utenfor byen finner man en sandstrand. Det går også badebåter ut til strender i nærheten av byen og busser til Lumbarda.
Ellers på øya finnes det strender for enhver smak : idylliske bukter med småstein, klipper og sandstrender.
Vannet er veldig klart og rent.

Korcula ligger mellom byene Split og Dubrovnik i området Dalmatia.
Via bilveien kommer du fra fastlandet til Korcula by med ferje fra byen Orebic på halvøya Peljesac.
Fra / til Split går det katamaran daglig til / fra Korcula by (underkant 3 timer) og i tillegg ferje og katamaran til / fra Vela Luka på andre siden av øya. Det går korresponderende buss tvers over den grønne øya eller man kan ta en taxi.


Fra / til Dubrovnik går det ferje/katamaran til / fra Korcula daglig. (ca 3 timer). Det går også daglig buss mellom Dubrovnik og Korcula by (overkant 3 timer).

Norwegian flyr direkte til både Split og Dubrovnik. Da jeg sjekket idag var det priser fra kr 1.200,- t/r til både Dubrovnik og Split, men et større antall billige billetter til Split.

 

 

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Dagens anbefaling til overnatting blir Hotel Korsal som ligger 1 minutts gange fra stranden. Hotel Korsal ligger rett på stranden, i en gågate og bare en 5-minutters spasertur fra gamlebyen i Korcula.

Her tilbys du rom med klimaanlegg og sjøutsikt, gratis Wi-Fi og en restaurant med terrasse. Korsal Hotel ligger i en bilfri sone, 250 meter fra marinaen i Korcula, busstasjonen og fergeterminalen til Split og Dubrovnik. De komfortable rommene har flatskjerm-TV med satellittkanaler, trykkavlastende madrasser og puter og stort bad med gulvvarme.

I hotellrestauranten kan du nyte en frokostbuffé, dalmatiske spesialiteter og god vin. Restauranten har en stor terrasse med utsikt over strandpromenaden og byr på à la carte-lunsj og middag med lokale og internasjonale spesialiteter.

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Trivago for best pris, der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.