Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Victoria, Australia

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 18. mai , 2017 kl. 17:00

En god dag til Dere! Da har vi kommet til hverdag igjen etter en fridag og for de fleste med feiring av 17. mai. Da er det tid for innspurten av tema Australia. Har nå sett på de fleste delstatene og har idag kommet til den nest siste, bli med til Victoria idag. Har benyttet meg av informasjon fra Australiareiser som har mye kunnskap om Australia og anbefales om du trenger mer info og evt bestilling av tur til landet «down under».

Victoria er den nest minste staten i Australia. Til tross for dette er den en av Australias mest mangfoldige, med en storslått og variert natur, et frodig jordbrukslandskap, vakre surfestrender, vingårder og den flerkulturelle storbyen Melbourne. I Victoria finnes 32 nasjonalparker og Australias vakreste kystvei: Great Ocean Road.

Melbourne
Melbourne er hovedstaden i Victoria og er Australias nest største by. Melbourne er kjent for å være et sentrum for mote, har et stort utvalg av restauranter, teatre og underholdning og mange store sportsarrangement. Det er en kontrastenes by med trikker, brede gater og en blanding av viktorianske bygninger og moderne høyhus.

Great Ocean Road
Det er mange flotte kystveier i Australia, og den aller mest kjente er Great Ocean Road som går langs sørkysten av Victoria. Veien strekker seg 300 kilometer fra badebyen Torquay i øst og nesten til Warrnambool i vest. Underveis passerer man flotte surfestrender, dramatiske klipper som stuper rett ned i havet, bratte skogbevokste fjellsider hvor veien nærmest klamrer seg fast, og små, koselige tettsteder.

Phillip Island
130 kilometer sørøst for Melbourne ligger Phillip Island med den berømte “Penguin Parade”, hvor små dvergpingviner kommer i land etter mørkets frembrudd for å rusle over stranden og opp til redene i sanddynene.

Mornington Peninsula
Mornington Peninsula ligger ca. en times kjøring fra Melbourne og har lenge vært en foretrukket destinasjon for ferierende da halvøya både har strender og grønne åser. Her kan man gå lange turer, spille golf, besøke vingårder, eller nyte et bedre måltid på en av områdets populære restauranter. Et besøk på Mornington Peninsula kan være en del av en reiserute når man kjører bil, eller en dagsutflukt fra Melbourne.

Fem ting du må få med deg:

  • Melbourne, et sentrum for mote, kultur, sport og industri.
  • Great Ocean Road, kystveien langs sørkysten av Victoria.
  • Phillip Island, med den berømte ”Penguin Parade”.
  • Grampians, det fascinerende fjellområdet nordvest for Melbourne.
  • Mornington Peninsula, idyllisk halvøy sør for Melbourne.

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Dagens anbefaling til overnatting blir litt ekstra luksus idag. Mansion Hotel & Spa at Werribee ligger mellom 10 hektar med vakre hager og tilbyr moderne innkvartering med utsikt over hagen. Det har et dagspas, et innendørsbasseng og en europeisk restaurant.

Mansion Hotel & Spa på Werribee Park ligger ved siden av det historiske Chirnside Mansion. Werribees Open Range Zoo og National Equestrian Center er hver en 3-minutters kjøretur unna. Gjestene kan ta en spasertur i de fredelige omgivelsene til de vakre hagene, eller nyte atmosfæren rundt bibliotekets åpne ild.

En rekke skjønnhetsbehandlinger er tilgjengelig på The Spa. Josephs Restaurant and Bar tilbyr moderne europeisk mat og en omfattende vinkart med mange premiumvarianter. Det har vakker utsikt over Werribee Park.

 

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Trivago for best pris, der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.