Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Idag går turen til New south Wales, Australia

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 19. mai , 2017 kl. 17:00

En god fredag, -praktisk talt helg igjen. Det er ikke så langt mellom helgedagene i mai måned. Her har vi kommet til siste område/delstat av landet «down under». Har sett på Australia nå i en periode, og idag har vi kommet frem til New South Wales som blir siste delstat vi tar en ekstra titt på i denne omgang med Australia.

New South Wales (ofte forkortet NSW) er den eldste og mest folkerike delstaten i Australia. Den ligger sørøst i landet, nord for Victoria, sør for Queensland og øst for Sør-Australia. Delstaten ble grunnlagt i 1788 og bestod opprinnelig av mesteparten av det australske fastlandet, i tillegg til Lord Howe-øya og Norfolkøya. I løpet av 1800-tallet ble store områder etter hvert skilt ut til å danne kolonien Tasmania (erklært en separat koloni kalt «van Diemen’s Land» i 1825), Sør-Australia (1836), Victoria (1851) og Queensland (1859).

Ved opprettelsen av Australia i 1901 ble det bestemt at den nye hovedstaden for Australia skulle ligge i NSW, men ikke nærmere enn 100 miles (161 km) fra Sydney. I 1911 avstod New South Wales området hvor byen skulle bygges og territoriet Australian Capital Territory ble opprettet. Største by og hovedstad for New South Wales er Sydney. Andre store byer inkluderer Newcastle og Wollongong, med en rekke mindre byer strukket langs hele kysten, og mer spredte byer i innlandet.

Australias høyeste fjell Mount Kosciuszko (2 228 moh.) ligger i New South Wales.

 

New South Wales har mye mer å by på enn storbyen Sydney.

Et par timers kjøring mot vest ligger den vakre, skogkledde fjellkjeden Blue Mountains, og vest for den igjen store saue- og kornfarmer. Helt vest ligger New South Wales’ outback, med gruve- og kunstnerbyen Broken Hill. I nord ligger høylandet New England. Mest populær er nok likevel delstatens lange kystlinje, med en rekke små feriebyer med kilometerlange sandstrender og store surfebølger.

Sydney
Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Få byer har en så gunstig beliggenhet, et så behagelig klima og så mange strender som Sydney. Førsteinntrykket er spektakulært, enten man fra flyvinduet ser byen bre seg ut omkring Port Jackson med Blue Mountains i det fjerne, eller om man kommer sjøveien inn i havnen, der operaens hvite takflater går i ett med lystbåtenes seil. Selv om byen er stor, så er sentrum relativt kompakt og lett å finne frem i. Sydney er en utpreget internasjonal by – her er nesten alle verdens nasjonaliteter representert.

Blue Mountains
Blue Mountains er fjellkjeden som ligger vest for Sydney. Bortsett fra noen få nakne klipper er Blue Mountains dekket av skog. At de ikke heter de “grønne fjell” skyldes at oljen i eukalyptustrærne gir fjellsiden et blålig skjær, samtidig som solen får oljen til å fordampe i en blålig dis. På våre guidede turer til området er du nesten garantert å få oppleve noe av dyrelivet, blant annet ville kenguruer.

Fem ting du må få med deg i New South Wales:

  • Sydney, storbyen med en fantastisk beliggenhet, et behagelig klima, flotte strender og en utrolig vakker havn.
  • Blue Mountains, en skogkledd fjellkjede like vest for Sydney med klippeformasjonen De tre søstre.
  • Hunter Valley, det eldste vindistriktet i Australia og et populært rekreasjonsområde like nord for Sydney.
  • Port Stephens, en liten landsby omgitt av flotte sandstrender og et rikt marint dyreliv.
  • Byron Bay, en kystperle med vakre strender og et mekka for surfing.

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Dagens anbefaling blir en flott 5-stjerners resort i Blue Mountains området, en fin avslutning på Australiarunden. Det luksuriøse 5-stjernershotellet Lilianfels Blue Mountains Resort & Spa er en storslått herregård som ligger i et hageanlegg på 8 000 kvadratmeter.

Hotellet har 2 restauranter, utendørsbasseng og et luksuriøst spa. Lilianfels Blue Mountains Resort tilbyr boutiquerom med separat dusj og badekar samt vinduer som kan åpnes for frisk fjelluft. Alle rommene er luksuriøst innredet med organza og silke og har moderne bekvemmeligheter som aircondition, satellitt-TV og DVD-spiller.

Lilianfels Blue Mountains har 2 ulike restauranter som tilbyr deilige gourmetretter og et omfattende vinkart. Darley’s Restaurant serverer moderne australsk mat i en romantisk atmosfære. Restauranten har vakre glassmalerier, krystallysekroner, originale, utsmykkede peiser og fantastisk utsikt over grøntområdene.

Du kan nyte en forfriskende behandling i spaet på Blue Mountain før du tar et slag tennis på utendørsbanene eller bader i det vakre utendørsbassenget. Personalet kan ordne omvisninger i området. Du kan komme tett på naturen til fots, på sykkel eller i kano. Betjent parkering er tilgjengelig mot en ekstra avgift.

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Trivago for best pris, der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.