Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Besøk Bosnia-Hercegovinas nydelige Neum

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 15. juni , 2017 kl. 19:08

En ny god dag til Dere! Her er det sommerferie som er tema. Ser da mer på noen av de litt ukjente strandskatter i Øst-Europa, kanskje kan du bli inspirert av budsjettvennlige reisemål i Øst-Europa. Mange bestiller kanskje billett til solkysten i Spania på automatikk, men faktum er at Europa flommer over av fantastiske strender, havnære solferiedestinasjoner og billige feriesteder. Og Øst-Europa inviterer til en rekke favoritter – langs den baltiske kysten, mot Svartehavet og Middelhavet. I dag drar vi til Neum i Bosnia-Hercegovina.

Besøk Bosnia-Hercegovinas nydelige Neum

Som den eneste byen i Bosnia-Hercegovina som grenser til Adriaterhavet, ligger Neum som en perle langs kystlinjen fullstendig omkranset av Kroatia. Med bare 60 kilometer fra Dubrovnik er det enkelt å komme seg hit, men strendene er generelt mindre kjente – og prisnivået langt lavere. Du kan også kombinere strandferien med et opphold i hovedstaden Sarajevo, som ligger 3 ½ time fra strandkanten. Du kan også ta båt ut til de kroatiske øyene.

Bosnia-Hercegovinas om lag 25 kilometer lange kystlinje var lenge feriested for den kommunistiske eliten i det tidligere Jugoslavia, men nå er det din tur til å utforske de nydelige strendene og områdets øvrige attraksjoner. Her kan du blant annet bli med på fotosafari på elven Neretva og prøve viner på lokale vingårder. Hvis du er ute etter en billig sydenferie, er Neum et usedvanlig bra valg!

 

Neum er feriestedet i Bosnia-Hercegovina på Adriaterhavs-kysten. Det er faktisk den eneste badebyen i Bosnia-Hercegovina. Alle som kjører mellom de kroatiske byene Ploče i nord og Dubrovnik i sør passerer det som har vært kjent som Neum korridoren, en 9 km lang strekning av Bosnia-Hercegovina-territoriet. Noen ganger blir passet ditt sjekket, noen ganger ikke. Rundt 92% av befolkningen er etnisk kroatisk.


Med sine lange og varme somre, og korte og milde vintre, anses Neum å være en av kystbyene som har størst antall solfylte dager i året. Neum ligger 60 km fra Dubrovnik, 80 km fra Dubrovnik internasjonale lufthavn, 70 km fra Korčula, 70 km fra Mostar og Međugorje og 30 km fra grensene mot Kroatia og BiH, Ploče og Metković.

For å komme seg til Neum er det nok enklest å fly til Dubrovnik, og så transport videre, om man leier bil selv, eller bruker annen offentlig transport. Priser fra ca kr 1.000,- t/r, billigste alternativ da jeg sjekket i dag var med Norwegian som også flyr direkte.

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Dagens anbefaling til overnatting blir Hotel Posejdon. Dette overnattingsstedet ligger 1 minutts gange fra stranden. Det familiedrevne Hotel Posejdon er i middelhavsstil, og ligger bare 10 meter fra steinstranden i Neum. Overnattingsstedet har rom med klimaanlegg, balkong, havutsikt, satellitt-TV og gratis Wi-Fi.

Posejdon Hotel har avgiftsfri og privat parkering. Flyplasstransport fra Dubrovnik eller Split flyplass kan ordnes. Restauranten serverer internasjonale retter, go dalmatiske spesialiteter, inkludert fersk fisk og sjømat, akkompagnert av fine viner.

Du kan også spise ute på terrassen. I nærheten av Posejdon kan du sykle, stå på surfboard og kjøre scooter. Stranden har komfortable solstoler og parasoller.

Trivago og Momondo er greie søkemotorer for å finne billigste hotell, og hvor man skal booke, men dårlig med alternativ på søkemotorer der. For det meste så havner jeg på booking.com sin side, den har ofte best utvalg og best pris, og en av de beste søkemotorer, så benytt gjerne linken under når du skal bestille.

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.