Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Bli med til Madrid og UKAS HOTELL

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 17. juni , 2017 kl. 17:00

En riktig god lørdag til Dere alle. Da er det tid for UKAS HOTELL igjen, som jeg for det meste har på lørdager, så også i dag. Dette er et hotell som er spesielt på grunn av sin historie, beliggenhet, sine gjester, arkitektur, luksuritet eller noe annet som gjør det helt spesielt, -og trolig verdt å besøke en gang i livet. I dag finner vi hotellet i Madrid.

Hotel Silken Puerta America, Madrid, Spania

En av de kuleste barene i Madrid er bare begynnelsen.

Litt om byen Madrid, som jeg ikke har skrevet så mye om tidligere. Madrid er majestetisk og gjestfri. Byen har vært hovedstad i Spania siden 1562, og er den høyest beliggende hovedstaden i Europa (med unntak av Andorra la Vella). Med sitt behagelige klima er Madrid reisemål året rundt. I Madrid møter du flott arkitektur, museer, parker og herlig mat i tillegg til et hektisk og spennende natteliv og gode shoppingmuligheter.

Byen er stor både i omkrets og i antall innbyggere (ca. 3,1 millioner), men det er forbausende hvor enkelt det er å finne ro i sjelen i Madrid til tross for dette. Vær klar over at det kan bli veldig varmt i Madrid om sommeren, og at nettene kan bli lange. Folk i Madrid har en tendens til å være våkne hele natten.

Madrid er en fantastisk by for alle kategorier reisende. Enten du reiser med barn, har planlagt en kulturell weekend, en helgeromanse eller bare vil slå deg løs med gode venner, så er Madrid et av de beste valgene du kan gjøre. God tur til Madrid!

Madrid er ikke Spanias hovedstad for ingenting. Mer storslåtte bygninger eller flottere muséer finner du ikke noe annet sted i Spania. Her er det attraksjoner og severdigheter for alle turister!

Det kongelige slottet i Madrid

Slottet eller Palacio Real er en renessansebygning i typisk italiensk barokkstil. Denne enorme bygningen, som ble ferdig i 1714, har mer enn 2500 rom. Det var Napoleons bror som anla plassen rundt bygningen. Adressen er Plaza de Oriente (248–7404).

Catedral de la Almudena

Denne katedralen ligger rett sør for Det kongelige slottet, ved Plaza de la Armeria. Tegningene til katedralen ble laget allerede på 1700-tallet, men byggingen startet først på 1800-tallet, og bygget var ikke ferdig før i 1993.

Slottet hadde først en gotisk stil, men denne er moderert i neoklassisk stil for å matche slottet.

Pradomuseet

Dette er Madrids stolthet og Spanias nasjonalmuseum . Her finner du blant annet Goyas mesterverk. Prado er et av verdens mest verdifulle kunstmuseer. Samtidig er bygningen et av de vakreste i Madrid.

NB! Stengt på mandager. Adressen er Paseo del Prado 420–3662.

Retiroparken i Madrid

Rett ved Pradomuseet finner du den mest kjente parken i Madrid, Parque del Retiro. Her er en kunstig innsjø, fontener, statuer og et parkanlegg som imponerer. Parken ble etablert så tidlig som 1631 for avslapping og kanskje litt romantikk?

Plaza Mayor

Denne plassen er historisk sett svært viktig for Madrid. Den er også en arkitektonisk perle som er perfekt bevart. Plaza Mayor er fra tidlig på 1600-tallet. Her har det vært kroning av konger, tyrefekting, festivaler og demonstrasjoner. Hele sommeren er det aktiviteter her.

MNCARS

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia er et statlig museum som har som mål å øke kunnskapen og interessen for skulpturer og plastic arts. Adressen er Santa Isabel 52. Klikk her for hjemmeside.

Thyssenmuseet

Dette museet består av samlingen til Baron Hans Thyssen-Bornemisza. Her finner du malerier av de gamle mestrene, men også mesterverk fra det 19. og 20. århundre.

Museet er åpent mellom kl. 1000 og 1900 tirsdag til søndag (stengt mandager). Adressen er Paseo del Prado 8. Klikk her for hjemmesiden til Thyssenmuseet.

Santiago Bernabeu stadion

Dette er hjemmebanen til Real Madrid. Her har du mulighet til å se gressteppet, premiesamlingen og garderobefasilitetene til det kanskje beste fotballaget i verden. Benytt anledningen til å gå ut spillerutgangen. Det er guidet tur hver dag mellom kl. 1030 og 1830 (ikke kampdager).

Santiago Bernabeu stadion har adresse Concha Espina 1.

Gurkemeie K2 PLUSS

Innendørs skibakke

Xanadu er et shopping- og fritidssenter, men også en skipark. Riktignok ligger parken litt utenfor Madrid (i landsbyen Arroyomolinos, 23 km sørvest), men siden det bare noen få tilsvarende parker i verden (de andre ligger i Tokyo og Dubai), anbefaler vi den som en attraksjon du bør ta med deg.

Det er bygd tre bakker under en stor kuppel. Bakkene holder åpent 365 dager i året. Les mer på hjemmesiden www.madridxanadu.com

Warner Bros

Movieworld i Madrid er en helt spesiell park. Her finner du karuseller og berg- og dalebaner, i tillegg til Hollywood-underholdning. Du finner fem temaer: Hollywood Boulevard, Cartoon Village, Ville Vesten, DC Super Heroes World og Warner Bros. Studio. Parken er i landsbyen San Martin de la Vega, ca. 25 km fra Madrid sentrum.

Faunia – biologisk temapark

Parkens konsept er å forene fritid og kontakt med naturen. Faunia er den største temaparken i sitt slag i Europa. Her kan du oppleve middelhavsskog, tropisk jungel og arktisk og antarktisk økosystem. For informasjon og åpningstider, ring +34 91 301 62 10. Adressen er Avenida de las Comunidades, 28 og arken ligger ved metro stasjonen.

Tyrefekterarenaen

Madrids tyrefekterarena heter Plaza de Toros de Las Ventas. Den rangeres som en av de beste i hele Spania. Den ligger ved Calle de Alcalá 237. Klikk her for hjemmesiden til tyrefekterarenaen.

Jordbærtoget

Jordbærtoget er alle barns og voksnes favoritt. Toget er utkledd, og du får servert friske jordbær. Det går lørdager og søndager i perioden april til og med juli, i tillegg til september. Toget går fra Atocha-stasjonen kl. 1000 og returnerer fra Aranjuez kl. 1830.

Togreisen inkluderer et besøk på slottet. Booking kan gjøres på Internet. På toget vil det være informasjon på engelsk.

Priser på fly til Madrid fant jeg fra ca kr 1.000,- t/r, billigste alternativ med Norwegian som også flyr direkte hit.

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Silken Puerta America tilbyr eksklusiv, avantgarde design fra verdensberømte arkitekter som Norman Foster, Jean Nouvel og Zaha Hadid. Overnattingsstedet har innendørsbasseng og tyrkisk bad.

Alle etasjene på Puerta América Hotel er utformet av ulike internasjonale arkitekter. Når du ankommer hotellet, kan du velge mellom ulike romdesign. Rommene har LCD-TV med flatskjerm og 1 queen-size-seng eller 2 enkeltsenger.

Restauranten på hotellet serverer tradisjonelle spanske retter med en moderne vri. Hotellet har også terrasse, hage og bar i toppetasjen med fantastisk utsikt over Madrid. Puerta America ligger på Avenida de América Avenue, kun en 5-minutters spasertur fra den eksklusive bydelen Salamanca.

Du kan spasere til Paseo de la Castellana og Bernabéu fotballstadion på rundt 30 minutter. Undergrunnsstasjonen Cartagena ligger kun 200 meter fra hotellet. Kostnadsfri transport til og fra Barajas lufthavn og sentrum tilbys etter avtale.

Trivago og Momondo er greie søkemotorer for å finne billigste hotell, og hvor man skal booke, men dårlig med alternativ på søkemotorer der. For det meste så havner jeg på booking.com sin side, den har ofte best utvalg og best pris, og en av de beste søkemotorer, så benytt gjerne linken under når du skal bestille.

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.