Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Portorož– en slovensk strandskatt

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 18. juni , 2017 kl. 17:00

En riktig god søndag. Da er helgen på hell igjen, men her fortsetter vi i feriemodus. Noen har kanskje begynt sommerferien, men flere blir det nok litt senere i juni. Her ser vi på ulike destinasjoner som kan være aktuelle for en sommerferie. Ser i dag videre på noen litt ukjente strandskatter i Øst-Europa, kanskje kan du bli inspirert av budsjettvennlige reisemål i Øst-Europa. Mange bestiller kanskje billett til solkysten i Spania på automatikk, men faktum er at Europa flommer over av fantastiske strender, havnære solferiedestinasjoner og billige feriesteder. Og Øst-Europa inviterer til en rekke favoritter – langs den baltiske kysten, mot Svartehavet og Middelhavet. Bli med til Portorož i Slovenia.

Portorož– en slovensk strandskatt

Romantisk nok betyr den slovenske strandskattens navn rosenes havn, og det årlige båtshowet i byen trekker over 40 000 besøkende hvert år – og en rekke eksklusive luksusyachter. Slik sett er Portorož gjerne et billigere og mindre besøkt alternativ for deg som drømmer om Cannes og Nice, hvor yachtene og fashionistaene samles i sommermånedene.

Hvis du har romantikk i blikket, er Portorož et ypperlig valg for årets strandferie. Her kan du spasere langs Adriaterkysten og nyte solen fra restaurantterrassene og strandstolene med bare dere to i fokus. Byen har dessuten vært en mye benyttet helseresort siden 1200-tallet, og er kjent for sine gjørmebehandlinger og saltvannsbad i luksuriøse velværesenter.

Hvis strendene i den populære strandbyen Portorož blir for travle, kan du ta turen til de nærliggende strendene i Izola, rundt et kvarter unna. I den gamle fiskebyen kan du smake på lokale fiskeretter og ta bilder mens du vandrer langs den lange strandlinjen. Havnebyen Piran som ligger like ved Portorož er også verdt et besøk.

Mottoet for Portoroz er; -Vi skjemmer deg bort hele året
I stedets spa- og velværesenter kan man fornye energien hele året, selv i de kaldeste vintermånedene.
Stranden er godt vedlikeholdt, og du kan bade i det vakre, varme Middelhavet der temperaturene, som er oppvarmet av sommersolen, kan komme opp til 31 ° C.
 

Det er også flere barer på stranden som tilbyr en livlig atmosfære året rundt. Der kan du unne deg en kopp fersk kaffe etter en lang spasertur på stranden. Mange restauranter ved sjøen inviterer deg til en velsmakende lunsj eller middag. Hvis du liker å feste, så vil du være begeistret for de mange interessante arrangementene her.

Portorož har et stort hjerte
Familier med små barn og par som ser etter romantisk velvære og avslapning, vil begge føle seg komfortable i Portorož.
Hvis du liker kulturelle severdigheter og naturattraksjoner, kan du stole på en tur til nabobyen Piran, naturparker, og en sykkel-, bil- eller hesttur til de nærliggende Istriske landsbyene. Sportsentusiaster kan utfordre seg selv på tennisbaner, løpebaner, i idrettshaller, basseng og i sjøen. Forretningsmenn og forretningskvinne vil nyte de moderne konferansesentrene ved sjøen, bare et skritt unna avslapning.
Gambling
I Portorož har vi kastet «terninger for hell» i mer enn et århundre. Du kan teste lykken i en av de tre kasinoene.

Arkitektoniske spesialiteter
Mellom Portorož og Piran er det to arkitektoniske juveler. Disse er de historiske saltlagrene Magazen, Grando og Monfort, oppført som kulturell og historisk kulturarv. For bare noen få år siden ble skip som transporterte salt docket ved den nærliggende bryggen. De ble bygget i Napoleons tid mellom 1820 og 1845.
I dag lagrer Monfort ikke lenger salt, men er et utstillingsgalleri og er en del av kystregionale gallerier for moderne kunst. Her i saltmagasinet er det også en utstilling som viser utviklingen av vannsport gjennom tiden i det Slovenske Istria, og du kan også ta en titt på tradisjonell skipsbygging.
 

På bakketoppen, der hotell og ferieresorten Bernardin ligger, kan du besøke ruinene til en kirke fra det 15. århundre. Nyt cocktailer på de høye terrassene til hotellene i Bernardin. Derfra kan du se langt ut til det åpne hav, og til kroatiske og italienske kyster.

Får priser til Trieste fra ca kr 2.800,- t/r da jeg sjekket i dag, da med Lufthansa via Munchen. Til Ljubljana kommer man med priser fra kr 1.300,- t/r, billigste alternativ med Finnair via Helsinki.

 

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Dagens anbefaling til overnatting er ikke noe billig alternativ, men et flott hotell som man kunne vurdere for en natt kanskje. Hotel Kempinski Palace ligger 2 minutters gange fra stranden. Luksuriøse Hotel Kempinski Palace ligger i et vernet hageanlegg i Portorož sentrum, og tilbyr saltvannsbassenger, en stor og toppmoderne spa-og velværeavdeling, ulike restauranter og barer, utsikt over Adriaterhavet samt gratis Wi-Fi overalt.

Alle de smakfullt innredede rommene og suitene på dette 5-stjerner-Superior-hotellet har klimaanlegg, minibar, safe, flatskjerm-TV med kabelkanaler, et sittehjørne samt et eget bad med badekar, bidé, hårføner, badekåper, tøfler og gratis badeprodukter. Alle boenhetene kan også skilte med en balkong eller fransk balkong med utsikt over Adriaterhavet eller parken.

Du kan slappe av og stresse ned i 1 500 m² store Rose Spa, som tilbyr bassenger med oppvarmet sjøvann, boblebad, dampbad, badstuer og ulike skjønnhetsbehandlinger. Under oppholdet på Hotel Kempinski Palace har du også tilgang til den eksklusive Meduza-stranden, som ligger kun 150 meter fra hotellet og er tilgjengelig mot ekstra kostnad.

Hotellets 2 à la carte-restauranter serverer moderne tolkninger av lokale retter og middelhavsmat, mens de ulike barene og salongene tilbyr eksklusive cocktailer, champagne, fine bakverk og en rekke andre enkle forfriskninger. Den rikholdige frokostbuffeen serveres i imponerende Crystal Hall. Du finner marinaen i Portorož 2 km fra hotellet. Hotel Kempinski ligger 140 km fra Ljubljana lufthavn, 90 km fra Pula lufthavn og 190 km fra Venezia Marco Polo lufthavn. Sikker privat parkering er tilgjengelig på stedet, mot ekstra kostnad.

Trivago og Momondo er greie søkemotorer for å finne billigste hotell, og hvor man skal booke, men dårlig med alternativ på søkemotorer der. For det meste så havner jeg på booking.com sin side, den har ofte best utvalg og best pris, og en av de beste søkemotorer, så benytt gjerne linken under når du skal bestille.

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.