Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Sommerferie på en av de danske øyene?

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 19. juni , 2017 kl. 17:00

En riktig god mandag! Ny uke og nye muligheter. Her er det sommerferie som er tema for tiden, ikke lenge før skolenes sommerferie starter, noen har kanskje allerede startet også. Har nå i noen dager sett på noen litt mindre kjente strand-destinasjoner i Øst-Europa. Nå har jeg tenkt å se litt nærmere på et land som er en svært populær feriedestinasjon for nordmenn. Nå drar vi til Danmark i noen dager, og i første omgang skal vi se på noen mindre kjente øyer. Bli med til Anholt idag.

Anholt ligger som en fredfull, isolert flekk langt ute i Kattegat. Anholt by ligger på vestkysten, mens resten av øya består av sanddyner – et område som også kalles for ørkenen. Øya har også en stor sel-koloni.

Her er havet, sanddynene, endeløse strender og klar himmel. Anholt er en perle av natur med ørken, Nord-Europas største lavhede – som en av de mest særegne naturområdene i Danmark.

Det er offentlig tilgang til ørkenen, et fredet område med milde landskaper. Et karakteristisk trekk ved øya er stor bestand av steinkobbe. Ved Totten, øya østligste punkt ved Anholt fyret en selreservat, hvor tetningene kan sees på nært hold fra land.

På Anholt, det er rikelig med rom for uforstyrret å nyte solen og en dukkert i de ca 25 km fra kysten. I sommer havnen hyppig besøkt av yachter, fiskebåter og seilbåter. Sommerlivet på øya er også kite surf treff, musikk festival, kunst festival, hummer festival og maraton.

Det er mye å utforske på ca 22 kvadratkilometer, til fots, tankene, fordi det er en befriende kjøring på det meste av øya. Fra øyas to høye åser, North Mountain og Sonder Mountain du se vann så langt øyet kan se med mer enn 60 km til nærmeste landfall.

På Anholt er det ingen eller få tradisjonelle turistaktiviteter. Hva er det som får nysgjerrige til å dukke opp første gang – og reise hit igjen og igjen, år etter år? Kom og finn ut oppfordres det om.

Anholt har 6 km mrf Blue Flag-strender, og du kan svømme på alle strendene rundt øya med unntak av forseglingen helligdom ved Totten.


På Anholt skal det være rom for både fugler og mennesker på stranden. Derfor har den danske Ornitologisk Forening startet et prosjekt hvor de med skilt gjør en oppmerksom på de truede kystfuglene. Prosjektet er betalt av Verdensarv-fondet.

Bare et lite område med fred og ro, kanskje en sandbanke eller odde, er nok til å sikre de hekkende fuglene på den lokale stranden.

Mere info om øya finner du på visitanholt.dk

For å komme seg til Anholt tar man ferge fra Grenaa, fergen over tar ca 3 timer. Mange nordmenn som besøker Danmark kommer med egen bil, da kan man jo enkelt komme seg til Grenaa og videre ut til Anholt. Kommer man inn til Danmark med fly, kan man fly til Århus og så ta leiebil eller buss videre. Priser fra ca kr 1.500,- t/r, billigste alternativ da med SAS med mellomlanding i København. Kanskje bare fly eller båt med DFDS fra Oslo til København og så leiebil derfra?

Og som vanlig så andbefaler jeg Ticket’s Lavpriskalender for å finne de billigste alternativet med fly.

Finnes ikke noe hotell på Anholt, så har ikke noen spesiell anbefaling for overnatting idag, men vil anbefale å leie sommerhus, om man blir noen dager, ellers er det noen få andre muligheter også. Se nærmere informasjon her: Overnatting på øya Anholt

Trivago og Momondo er greie søkemotorer for å finne billigste hotell, og hvor man skal booke, men dårlig med alternativ på søkemotorer der. For det meste så havner jeg på booking.com sin side, den har ofte best utvalg og best pris, og en av de beste søkemotorer, så benytt gjerne linken under når du skal bestille.

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Hjemmeside, Nettbutikk og web design fra Lykke Media AS | Server fra PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.