Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Idag går turen til Hirtshals

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 14. juli , 2017 kl. 17:00

En god fredag, -og praktisk talt helg igjen. Sommerferie er det vi ser på i disse sommerferietider, og tema er Danmark. Dette er jo en av nordmenns store feriefavoritter, -deilig å være norsk i Danmark. Har sett på noen av de kanskje litt mindre kjente øyene rundt i Danmark til i første del av denne runden med Danmark, nå er det noen av de større tettsteder og byer. Idag går ferden til et sted som er ganske godt kjent blant mange nordmenn, bli med til Hirtshals.

Hirtshals er kjent for de fleste som kommer med ferge fra Norge, og byen er et flott utgangspunkt for Danmarksferien. Byens sentrum med gågater og butikker, ligger like ved fergekaien. Velger du og bli en dag eller to i Hirtshals anbefaler vi et besøkt til turistmagneten Nordsøen Oceanarium, som blant annet huser Nord-Europas største akvarium.

 

Hirtshals er en by i Vendsyssel i Danmark. Ved den danske kommunalreformen i 2007 ble Hirtshals kommune en del av Hjørring kommune. Tidligere var byen senter i Hirtshals kommune. Hirtshals har 6 665 innbyggere (2004). Byen er kjent for sin fiske- og fergehavn. Fergeforbindelse med Kristiansand, Larvik, Langesund, Stavanger og Bergen. Det går motorvei direkte til Aalborg og videre til Tyskland.

Hirtshals havn ble utbygget 1919–31, og sterkt utvidet i 1966. Den er Danmarks nest største fiskehavn etter omsatt mengde, bare overgått av Esbjerg på sørvestkysten av Jylland.

Gurkemeie K2 PLUSS

Noen av de største severdighetene i området er:

Nordsøen Oceanarium: Severdighet nummer 1!

Nordsøen Oceanarium er uten sammenligning den største attraksjonen i Hirtshals, og akvariet som faktisk er det største i Nord-Europa er vel verdt et besøk. Særlig er Oceanaeriumet som rommer 4,5 millioner liter vann og har 2-3000 fisker svømmende og selbassenget severdig. Men resten av akvariet byr også på læring og gode opplevelser for hele familien.

Hirtshals fyr

Rett i utkanten av Hirtshals finner vi byens vartegn; Hirtshals fyr. Det er åpent for besøkende (mot betaling) og fra toppen av fyret er det riktig god utsikt over byen og langt utover det åpne hav. Det er også god utsikt over den neste attraksjonen som står på listen; Bunkermuseet 10. batteri.

 

Bunkermuseet 10. batteri

Dette er ett av mange bunkersanlegg som tyskerne anla i Danmark, men det er det eneste som er komplett, utgravd og langt på vei istandsatt slik det var under krigen. Bunkermuseet 10. batteri gir et godt innblikk i en del av vår nære historie.

Farm Fun og Fun Park

Besøksgården Fun-Park og dyreparken og lekelandet Farm Fun ligger begge i utkanten av Hirtshals, og begge har morsomme utendørsaktiviteter og mange dyr de gjerne viser frem. Dyrene er både våre lokale husdyr og dyr vi ikke er helt vant til å se i Norden.

Folkeparken

Ta på deg joggeskoene, spaserskoene eller pakk picnic-kurven, for Folkeparken lokker for alle tre alternativene. Lekeplass for barn er det også der, samt et vann med ender som gjerne tar i mot litt godsaker i form av brød…

Hirtshals Museum

Fiskerne har alltid vært en viktig del av Hirtshals, og i Hirtshals Museum får vi se hvordan de levde og vi får også ta en kikk på deres båter og utstyret de benyttet i sitt arbeide. Du kan også få laget din egen «medisin»…

Tornby Gl Købmandsgaard

Den gamle Købmandsgaard i Tornby viser hvordan en landhandel anno 1860 så ut, og vi får også litt innblikk i handelen som foregikk mellom Nordjylland og Sørlandet i Norge i den tiden.

Hit kommer nok de fleste fra Norge med ferge, enten direkte til Hirtshals fra Norge med Fjord Line fra Bergen/Stavanger/Langesund eller Color Line fra Kristiansand/Larvik. Fra Hirtshals går det også ferge til Færøyene og Island med Smyril Line, -som tidligere også seilte fra blant annet Bergen.

Når det gjelder fly så benytter jeg oftest skyscanner.no, det er et godt utgangspunkt for å finne beste alternativ for fly. Skulle det være aktuelt å fly med Qatar Airways så sjekk gjerne linken under.

Dagens anbefaling til overnatting blir Munchs Badehotel som ligger 2 minutters gange fra stranden. Det familiedrevne Munchs Badehotel ligger på stranden ved Skagerrak.

Hotellet har badstue, boblebad og en tradisjonell dansk restaurant som har terrasse med havutsikt. Rommene på Munchs Badehotel er teppebelagte, har store senger og eget bad. Alle rommene har egen balkong eller uteplass. Frokostbuffé og matpakker er tilgjengelig hver morgen.

Du finner også en dagligvarebutikk og en bar på hotellet. Nordsjøakvariet og byen Hirtshals ligger begge innen 10 minutters kjøring fra Munchs Badehotel. Det er avgiftsfri parkering på stedet.

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Momondo eller Trivago for best pris, der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris. For det meste så havner jeg på booking.com sin side, den har ofte best utvalg og best pris, så benytt gjerne linken under når du skal bestille, dersom du bruker booking.com:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonse:

css.php
Driftes av Bloggnorge.com - Genc Media™ - Webdesign og hjemmeside - WP Wordpress, HTML, CSS - PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.