Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Bli med til Sønderborg

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 16. juli , 2017 kl. 17:00

En riktig god søndag til alle sammen! Nå midt i den deilige sommerferietiden, og har i området jeg bor også hatt en flott helg med mye fint vær. Sommerferie er det vi ser på i disse dager, og tema er Danmark. Dette er jo en av nordmenns store feriefavoritter, -«deilig å være norsk i Danmark». Har sett på noen av de kanskje litt mindre kjente øyene rundt i Danmark til å begynne med, nå er det noen av de større tettsteder og byer. Idag går ferden til helt syd i Danmark, bli med til Sønderborg.

Sønderborg er en dansk by som ligger på begge sider av Als Sund. Den er vokst opp omkring borgen som ble bygget litt før år 1200. Sjøfart var en viktig inntektskilde fra 1500-tallet frem til i dag, da vei- og jernbanetransporten har overtatt.

Byen er med sine ca 27.400 innbyggere Sønderjyllands største by og består av en blanding av gamle og nye bygninger. Tidligere ble jyllandssiden kalt «Den Hellige side». Om man skulle krysse pongtongbroen måtte man betale bropenger, alle dager unntatt søndag da folk gikk til kirke. Folkevandringen hver søndag gjorde, at jyllandssiden på folkemunn fikk navnet «Den Hellige side». To broer fører nå trafikken fra Jylland over til Als, Kong Christian den X’s bro fra 1930 midt i byen og den nye høybroen fra 1981 (Alssundbroen). Kultursenteret Alsion i Sønderborg huser deler av Syddansk Universitet.

 

Museet på Sønderborg Slot ved den trivelige havnen. Dybbøl Mølle oppe på Dybbøl Banke, slagmarken for krigen i 1864. Broagerland ved Flensborg Fjord med vandreruten Gendarmstien. Augustenborg hvor ringridning ble oppfunnet.

Gråsten Slot hvor kongefamilien tilbringer sin sommerferie. Dra på sykkelferie eller Rideruten Als. Nyt områdets badestrender og fiskeplasser. Sønderborg har mye å tilby.

I Sønderborg og omegn finner man året rundt mange spennende begivenheter, som alle bidrar til den helt spesielle stemningen i området. Her er noen av de viktigste:

– Historiecenter Dybbøl Banke

Hold deg for ørene og merk kruttrøyken i nesen. På Historiecenter Dybbøl Banke blir du virvlet inn i et av de mest spennende kapitler i danmarkshistorien. Gå med i krigen 1864, mens kanonene buldrer og duften av pannekaker brer seg i soldatleiren.

På Historiecenter Dybbøl Banke kan du være heldig å overhøre det muntre «skænderi» mellom de to soldatene under krigen mellom Preussen og Danmark i 1864. Og den type historieformidling er nettopp sentrets varemerke.

– Universe Science Park

Ta med familien til Universe, og opplev Sønderjyllands største og morsomste opplevelsespark. Her kan man sammen gå på oppdagelse i naturvitenskapens og teknologiens forunderlige univers, og her loves begeistring og underholdning for både store og små.

I 2017 åpnet dørene til det store Virtual Reality-nyheten, hvor man sammen kan utforske spennende virtuelle verdener. Her kan man også glede seg til å bestige det himmelhøye Sky Trail og reise rundt i «spritnye» elbiler.

– Sønderborg Slot

 

Det historisk betydningsfulle slottet, som ligger ved den sydlige innseilingen til Als Sund, er kanskje ikke så fint å se på utenfra, men er utrolig spennende inni. Slottet huser et museum, hvor du kan gå på oppdagelse i den flotte bygning med den rike historien.

 

 Det er flyplass ved Sønderborg. Skal man fly hit, må man fly via København, priser fra ca kr 3.000,- t/r.

Når det gjelder fly så benytter jeg oftest skyscanner.no, det er et godt utgangspunkt for å finne beste alternativ for fly. Skulle det være aktuelt å fly med Qatar Airways så sjekk gjerne linken under.

Dagens anbefaling til overnatting blir Hotel Comwell Sønderborg som ligger 2 minutters gange fra stranden. Comwell gir vakker utsikt over havet, og ligger bare en 3-minutters spasertur fra Sønderborg slott. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi i fellesområdene og lyst innredede rom med eget bad og TV.

Alle rommene på Comwell Sønderborg har minibar og skrivebord. Noen av rommene har kaffe- og tekoker. Bellevue Restaurant tilbyr à la carte-retter og vakker utsikt over Sønderborg-bukten. En frokostbuffé serveres hver morgen.

På Comwell Sønderborg kan du ta en forfriskende dukkert i bassenget, spille litt bordtennis eller trene i treningsrommet. Sønderborg-stranden ligger bare en 3-minutters spasertur unna, mens Sønderborg marina ligger 1,5 kilometer fra hotellet.

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Momondo eller Trivago for best pris, der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris. For det meste så havner jeg på booking.com sin side, den har ofte best utvalg og best pris, så benytt gjerne linken under når du skal bestille, dersom du bruker booking.com:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonse:

css.php
Driftes av Bloggnorge.com - Genc Media™ - Webdesign og hjemmeside - WP Wordpress, HTML, CSS - PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.