Bloggnorge.com // Terje`s Reiseblogg
Start blogg

Terje`s Reiseblogg

Her bidrar jeg med reisetips, -egne erfaringer og interessante ting jeg finner på nettet

Nykøbing på Falster er dagens reisemål

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 17. juli , 2017 kl. 17:00

En god mandag til alle! Fortsetter med alternativ til sommerferie, og tema er Danmark. Dette er jo en av nordmenns store feriefavoritter, -«deilig å være norsk i Danmark». Har sett på noen av de kanskje litt mindre kjente øyene rundt i Danmark i første del, nå er det noen av de større tettsteder og byer. Idag går ferden til Nykøbing på Falster.

 

Nykøbing Falster er den største byen på Falster i Danmark. Ofte kalles den også bare for Nykøbing F; F’en er med for å skille den fra Nykøbing Mors og Nykøbing Sjælland. Byen var administrasjonssenter i det tidligere Storstrøms amt. Etter kommunalreformen i 2007 er den administrasjonssenter i Guldborgsund kommune.

Byen har rundt 16 300 innbyggere. Den er spesiell ved at den er delt opp på to øyer, henholdsvis Lolland og Falster. Det er likevel på Falster at det er et «by-miljø». Utenfor byen ligger friluftsmuseet Middelaldercentret som er områdets største turistattraksjon.

Nykøbing Falster byr på noe for enhver smak for hele familien. Byen ligger omgitt av flott natur ved Guldborgsund og har flere attraksjoner og severdigheter også plassert innenfor gåavstand.


Nykøbing F. Revyen har gjort byen Danmarkskjendt og selger hvert år flere og flere billetter.

Lolland-Falsters byer har hver deres særpreg. Her finner man både handels- og havnebyer. Utenfor kysten finner man en rekke småøyer med hver deres kjennetegn – ta fergen ut og utforsk noen av Danmarks mer ukjendte perler ved hjelp af «ø-passet«. Utenfor byene finner man naturopplevelsene – på stranden og i skogen. Og så er det masse av historiske bygninger overalt på Lolland-Falster, hvor «herremænd og godsejere» igjennom hundrevis av år har satt deres preg med imponerende bygninger.

 

Selv klimaet er noe helt spesielt på Lolland-Falster – det vet landsdelens mange fruktdyrkere, og derfor feirer de det hvert år med Sydhavsøernes Frugtfestival. Kanskje det er det milde klima som også er skyld i det milde temperamentet som preger folk som bor på Lolland-Falster. Her tar man tingene oppefra og ned, og du blir alltid møtt med et smil.

Gurkemeie K2 PLUSS

Når det gjelder fly så benytter jeg oftest skyscanner.no, det er et godt utgangspunkt for å finne beste alternativ for fly. Skulle det være aktuelt å fly med Qatar Airways så sjekk gjerne linken under.

Dagens anbefaling til overnatting blir Hotel Liselund. Dette koselige hotellet ligger omgitt av en frodig hage, bare 50 meter fra sjøen i Guldborsund, og tilbyr en tradisjonell restaurant og individuelt innredede rom.

De kompakte rommene på Hotel Liselund har kabel-TV og eget bad. Restauranten på Hotel Liselund serverer dansk mat og internasjonale retter. Du kan nyte ettermiddagskaffe og kveldscocktailer i den fine hagen.

Du kan gå tur eller jogge i den naturskjønne Hamborgskoven rett rundt hjørnet. Severdigheter som Tsarhuset og Nykøbing Falster dyrehage er begge en 5-minutters kjøretur fra hotellet. Du finner gratis parkeringsplasser ved siden av Hotel Liselund.

 

Som vanlig så anbefaler jeg å sjekke Momondo eller Trivago for best pris, der sammanlignes de ulike nettsider for hotell for å finne beste pris. For det meste så havner jeg på booking.com sin side, den har ofte best utvalg og best pris, så benytt gjerne linken under når du skal bestille, dersom du bruker booking.com:

LITT DIVERSE REKLAME FOR TING JEG KAN ANBEFALE:

Annonse:

css.php
Driftes av Bloggnorge.com - Genc Media™ - Webdesign og hjemmeside - WP Wordpress, HTML, CSS - PRO ISP
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.